• OOK Bouwadvies - Nieuwbouwopleveringen
  • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
  • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
  • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
  • OOK Bouwadvies - Projectmanagement

Nieuwbouwoplevering

Nieuw=goed?

Ja op zich wel. Een nieuwe woning is gebouwd met nieuwe materialen en nieuwe technieken. Maar of dat altijd vanzelf goed gaat is nog maar de vraag. Bouwen blijft mensenwerk en zoals we in onze projectbegeleiding vaak merken, de eindkwaliteit valt of staat met zorgvuldigheid.

Nieuwbouwwoningen worden steeds sneller gebouwd. Er ligt een druk op de aannemer om zo snel mogelijk klaar te zijn en onder andere daardoor wordt vaak onvoldoende zorgvuldig gebouwd. Weer of geen weer, het werk gaat door. En dat komt de eindkwaliteit vaak niet ten goede.

Meer regel dan uitzondering

Vroeger werd er maar af en toe gekozen voor een onafhankelijke deskundige bij de oplevering van een nieuwbouwwoning. Tegenwoordig merken we dat de vraag naar nieuwbouwopleveringen meer regel dan uitzondering is. Dat zegt iets over de noodzaak ervan. In de ideale situatie is het lijstje met opleverpunten heel kort. Helaas blijkt in werkelijkheid vaak het tegenovergestelde.

Hoe kunnen wij helpen?

Bij een nieuwbouwoplevering kunnen wij jou bijstaan. We lopen gezamenlijk met de aannemer en jou de woning door en toetsen aan de hand van contractstukken of de afgesproken kwaliteit geleverd is. Dit kan zowel bij een vooroplevering als eindoplevering.
Van de oplevering maken wij een beknopt overzicht van geconstateerde gebreken. Dit overzicht stemmen we aan het einde van de oplevering af met de aannemer. Het overzicht ontvang je van ons naderhand per e-mail.

En de prijs?

Die is erg aantrekkelijk. Voor € 275 lopen wij met jou en de aannemer mee tijdens de voor- en/of eindoplevering. We komen beslagen ten ijs want alle projectdocumenten die van belang zijn hebben wij vooraf al bestudeerd. Dus voor nog geen 0,001% van de prijs van een gemiddelde nieuwbouwwoning koop je een hoop zekerheid en deskundigheid. Ook na de oplevering kun je bij ons terecht met vragen, hoe algemeen of specifiek ook.