• OOK Bouwadvies - Projectbegeleiding
 • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
 • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
 • OOK Bouwadvies - Projectmanagement
 • OOK Bouwadvies - Projectmanagement

Projectbegeleiding

Het voortraject van je verbouwing

Heb je bouw- of verbouwwensen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Inderdaad, je belt niet eerst een aannemer. Waarom niet? Omdat een goede bouw begint met een goed plan. En plannen maken daar zijn wij goed in. Wij denken in het voortraject mee over waar het eindresultaat aan moet voldoen en hoe dat het beste bereikt kan worden. We denken dus niet vanuit ‘de stenen’ maar vanuit ‘de mens en de wens’. We adviseren altijd onafhankelijk en zoeken in al onze projecten naar de beste balans in kwaliteit, geld en tijd.

Maar hoe maakt OOK Bouwadvies dan precies het verschil?

Wij zijn professionals met ervaring in zowel het organiseren en voorbereiden van projecten als ook met de daadwerkelijke bouw ervan. Wij weten welke stappen genomen moeten worden om überhaupt maar te kunnen bouwen. We kennen de markt, zijn op de hoogte van hedendaagse technieken en procedures en kunnen daardoor onafhankelijk en optimaal adviseren en begeleiden. Wij zijn proces- en projectleiders die de verschillende disciplines van een bouwproject bij elkaar brengen en als een goed muziekstuk laten ‘klinken’. Wij zijn de spin in het web van jouw project.

Hiermee voorkom je als opdrachtgever dat blind vertrouwd wordt op de gebruikelijke methodes van een aannemer omdat die namelijk niet perse de beste prijs-/kwaliteitsverhouding hebben. Vraag drie aannemers om een voorstel voor een uitbouw en ze zullen alle drie een andere methode, planning en kwaliteit bevatten. En welke aannemer past dan het beste bij jouw wensen? Wij helpen je graag in deze zoektocht.

OOK zijn wij jouw persoonlijke assistent!

Wij beantwoorden jouw vragen en die van partijen, wij houden contact met alle betrokkenen, wij toetsen prijzen en voorgestelde bouwmethodes, materiaalgebruik, uitvoeringsdetails en bewaken de overeengekomen budgetten en planning. En uiteraard kunnen wij ook ontwerp/tekenwerk en de vergunningsaanvraag verzorgen, zelf of via een architect. Wel zo lekker, van A tot Z alles geregeld, jij kunt achterover leunen!

Kost projectbegeleiding tijdens je verbouwing veel geld?

Nee, niet veel. Zeker niet als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt. Als vuistregel kun je aanhouden dat in een gemiddelde offerte van een aannemer, zo’n 10% aan kosten begroot zijn voor het organiseren van het bouwen: toezicht, overleg, risicoafdichting, inkopen, enzovoorts. Voor bijvoorbeeld een uitbouw van € 50.000 betaal je dus al gauw € 5.000 om de bouw door de aannemer geregeld te krijgen. Als je dat geld nou uitgeeft aan een goede projectbegeleider, dan ben je voor weliswaar iets meer geld ook wel heel veel meer geholpen en ontzorgd en worden risico’s beter beheerst. Dat is ook wat waard toch?

Projectbegeleiding bij OOK Bouwadvies

Als we alle voorbereidingen getroffen hebben dan gaan we aan de slag. Dit is vaak een van de spannendste momenten van een project. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de gewenste kwaliteit gewaarborgd blijft, maar ook dat de planning en de kosten binnen de vooraf besproken kaders blijven. En het kan natuurlijk altijd zijn dat er tussentijdsaanpassingen gedaan moeten worden. Maar ook dan zullen wij die altijd met je bespreken en ervoor zorgen dat het daarna nog steeds aan jouw wensen voldoet.

 • Heldere en duidelijke communicatie
 • Maatwerk
 • Alle zorg wordt uit handen genomen
 • Scherp op voortgang, prijs en kwaliteit
 • Duurzame oplossingen
 • Eerlijk en onafhankelijk advies
 • Meer dan 20 jaar ervaring in projectleiding en uitvoering

Bouwcoach

Jeuken je handen om zelf aan de slag te gaan? Wij snappen dat als geen ander! Bouwen is leuk. Maar soms is het ook wel lastig. Goed bouwen gaat over details, goed materiaalgebruik, keuzes maken, bijstellen en ga zo maar door. Voor iedereen die graag zelf bouwt maar wel wat raad en daad kan gebruiken over hoe je dingen het beste kunt uitvoeren, hebben wij een heuse Bouwcoach.